ROŽMITÁLSKO – Druhou říjnovou neděli proběhlo v obci Strýčkovy hasičské cvičení okrsku číslo 9. Rožmitál pod Třemšínem. Požár lesa směr od Strýčkov na Vranovice, kde byla provedená dálková doprava vody z Nadveského rybníka ve vzdálenosti cca 800 metrů k lesnímu porostu.

Cvičení bylo vyhlášeno v 15 hodin a zúčastnili se jednotky Sborů dobrovolných hasičů Starý Rožmitál, Voltuš, Pňovice, Hutě pod Třemšínem, Bezděkov pod Třemšínem, Vševily, Věšín, Buková u Věšína, Sedlice a Vranovice“, uvedl velitel cvičení Milan Polák z Rožmitálu.

Cvičení bylo úspěšně zakončeno zhruba okolo 17 hodin. Této podařené akce se také zúčastnil Mjr. Ing. Radek Dopirák velitel stanice Hasičského Záchranného Sboru Příbram, radní města Rožmitál pod Třemšínem Aleš Haluska a předseda osadního výboru Strýčkovy Martin Šlambor.

„Rád bych všem hasičům, pořadatelům a zúčastněným hasičským sborům moc poděkoval za jejich účast a jejich akceschopnost. Jsem moc rád, že se na vaši pomoc můžeme v těžkých situacích spolehnout a moc si vážím vaší činnosti“, uvedl na závěr cvičení radní Rožmitálu Aleš Haluska a pokračoval: „Za naše město Rožmitál pod Třemšínem mohu slíbit i nadále plnou podporu hasičům, kteří jsou nedílnou důležitou součástí pro naše město“.

Přílohy

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours