PŘÍBRAM – Komplexní rekonstrukce mostních těles – podchodů – ve Školní ulici začne v příštím týdnu. Po dobu rekonstrukce bude veškerá doprava vedena po objízdných trasách. Omezení se dotkne i chodců.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS) v příštím týdnu zahájí plánovanou rekonstrukci mostů ve Školní ulici. „K předání staveniště dojde v pondělí 13. března a následovat bude uzavření komunikace, ve které se budou demolovat a následně stavět dva mostní objekty. Jak již bylo avizováno, práce budou probíhat postupně, kdy se v první etapě bude pracovat na mostu blíže k hasičárně,“ uvádí 1. místostarosta Vladimír Karpíšek a dodává: „S ohledem na zajištění dopravní obslužnosti a možnosti přístupu složek IZS, stejně jako přístupu do zařízení, která se v této oblasti nachází, nemohou být práce na obou mostních tělesech prováděny souběžně.“

Od pondělí 13. března budou veškeré autobusové linky, které běžně obsluhují zastávky „Příbram, Školní“ a „Příbram, Školní, kruhový objezd“ jezdit po objízdných trasách ulicemi Žežická, Karla Kryla a Seifertova. Objízdné jízdní řády jsou vyvěšeny na jednotlivých zastávkách a ke stažení na webových stránkách města https://1url.cz/TrWGy. U MHD Příbram se toto týká linek 1A, 2B (spoj 27 v čase 7:20), 3A, 3B, 3C, 4A, 6A a školního autobusu.

„Autobusové linky PID 393, 395, 419, 482, 488, 509, 511 a 567 budou obousměrně odkloněny ulicí Seifertova, kde je zřízena pro všechny dotčené linky zastávka „Příbram, sídl. Seifertova“. Linky 419, 482, 488 a 511 navíc zastavují na zastávkách „Příbram, Zdaboř, Nemocnice“ a „Příbram, Zdaboř, Žežická“. Mimo tuto akci dochází od stejného termínu ke změně trasy linky PID 393, která nově bude zajíždět do zastávky Nový rybník z důvodu zajištění přímého spojení do Prahy od nového parkoviště P+R na Flusárně. Využití této nové zastávky bude sledováno a následně vyhodnoceno,“ zní informace z tiskového odboru PID.

Po dobu probíhajících prací bude omezen nejen provoz, ale k omezení dojde také u pěších, neboť součástí mostního tělesa jsou také chodníky pro pěší. Chodci tedy budou muset využívat delší cestu ulicemi Čechovská a Sportovní, případně využít cestu pod základní školou. Přístup do Základní školy Školní bude po celou dobu rekonstrukce zachován hlavním vstupem, a navíc bude otevřen vstup ve směru z Brodské ulice.

Podle plánů KSÚS má být stavba dokončena do 31. srpna.

By redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *