JINCE – Svatý Hubert je, jak známo, patronem lovců a myslivců. Že jsou těmto činnostem brdské lesy jednoznačně nakloněny? Samozřejmě, dokonce v Jincích je tomuto světci, žijícímu na přelomu sedmého a osmého století věnována celá příští sobota. Hubertský den tu proběhne v sobotu 21. října 2023.

Dnes již tradiční akce se koná už podvanácté. Jako vždy i v tomto roce půjde především o perfektní zábavu pro rodiny s dětmi v kulisách přírody a venkova. Oficiální začátek je naplánován na jedenáctou hodinu u klubovny rybářů za Černým mostem. Odsud budou rodinné týmy vyrážet na hubertskou stezku brdskou krajinou. Kromě porce kroků v okolí městysu s trilobitem ve znaku čeká na ty menší i několik úkolů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bohatý program tu ale vypukne hlavně po poledni. Kdo se už účastnil některého z předchozích ročníků, ví, že organizátorům z místní kulturní komise originalita rozhodně nechybí. Děti si tu v minulých letech vyzkoušely například střelbu z kuše, lov klobás šipkami nebo hod oštěpem. O náročné soutěži Jinecký rytíř a malých dostizích – Velké jinecké steeplechase se už ví v blízkém i vzdálenějším okolí. A letos nebude Hubertský den snad o nic chudší. Samozřejmostí je bohaté občerstvení, aby účastníci netrpěli hladem ani žízní.

Na závěr musí být přichystáno tradiční halali, ale ani po něm se nebude spěchat domů. Na podvečer a večer je přichystán tradiční táborák s opékáním buřtů a hudbou. Nechcete-li se tak snadno podat blížící se zimě a láká-li vás strávit den v přírodě, určitě si nenechte Hubertský den v Jincích ujít.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours