PŘÍBRAM – Jaký bude další posun ve výstavbě plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici v Příbrami se dozvíme na pondělním zastupitelstvu, kde se bude jednat o nabídce společnosti LDM Group Development .

Už v roce 2021 si nechalo město Příbram zpracovat projektovou studii na výstavbu parkovacího domu pro 228 aut v Milínské ulici.( viz obrázky ze studie) Vzniknout má na stávajících parkovišti poblíž obchodního centra Skalka naproti křižovatky s Dlouhou ulicí.

Studie parkovacího domu na Rynečku z roku 2021

Od začátku je to koncipováno tak, aby to byl zelený parkovací dům, aby zapadal do rázu toho místa, byl ozeleněný keři a popínavými rostlinami. Zároveň aby byl co možná nejvíc energeticky soběstačný a nenáročný,“ uvedl tehdy starosta města Jan Konvalinka.

Radnice tehdy uvažovala o výstavbě pomocí soukromých peněz formou takzvaného PPP projektu (partnerství veřejného a soukromého sektoru). S možnou nabídkou teď město oslovila společnost LDM Group Development. Město by podle ní mělo poskytnou pro stavbu pozemky, soukromá společnost pak finanční prostředky pro samotnou stavbu. Právě memorandem o vzájemné spolupráci se bude zabývat městské zastupitelstvo na svém pondělním jednání.

Studie parkovacího domu na Rynečku z roku 2021

Z memoranda vyplývá, že se předpokládá vybudování parkovacího domu o třech podlažích se 177 parkovacími místy. Celkové investiční náklady by se měly pohybovat kolem 85 milionů bez DPH. Oba subjekty, město Příbram i společnost LDM Group, by měly založit korporaci s obchodními podíly ve výši 50%.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours