ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM – Výjezdová jednotka JPO 2 sboru dobrovolných hasičů v Rožmitále pod Třemšínem má nové vybavení v podobě výjezdového tabletu do vozidla TA Isuzu, dále výbavu na poskytování první pomoci i na transport pacientů a to vybaveného zdravotnického batohu, transportní plachty pro nadměrné pacienty a transportní košová nosítka.

Dále došlo k obměně čtyř kusů zásahových přileb a doplnění tří kusů kapesních radiostanic. Vše díky dotaci, kterou získalo město Rožmitál pod Třemšínem na podporu dobrovolných hasičů a složek Integrovaného Záchranného Sboru ve výši sto tisíc korun z fondu Středočeského kraje“, uvedl radní města Aleš Haluska.

Velkou zásluhu na získání dotace má i velmi dobrá spolupráce aktivního velitele výjezdové hasičské jednotky v Rožmitále Milana Poláka s vedením města. K tomu si hasiči z Rožmitálu dostali i potřebné nářadí jako vozík vybavený dílenským nářadím, který bude sloužit při opravách a údržbách hasičské techniky. Dále sady AKU nástrojů v podobě vrtačky, rázového utahováku a úhlové brusky, kterou hasiči využijí při zásahové činnosti i údržbě techniky.

„Nářadí hasičům pořídilo město Rožmitál p. Tř. ze svého rozpočtu v hodnotě necelých třicet tisíc korun. Hasiči jsou pro naše město, ale i sousední obce velice důležití a potřební. Výjezdová jednotka v Rožmitále má za rok přes sto výjezdových událostí od dopravních nehod, požárů, zásahy při živelných pohromách, pomoci Záchranné službě s transporty pacientů, otevírání bytů a dalších zásahu. Město hasiče podporuje ze svého rozpočtu zhruba dvěma miliony korun ročně a to milion korun výjezdové jednotce a milion korun všem sborům dobrovolných hasičů spadajících pod město. Vedení Rožmitálu považuje hasiče za nedílnou součást a bude v podpoře hasičů i nadále pokračovat“, doplnil radní města Aleš Haluska.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours