PŘÍBRAMSKO – O jednom sběrači kovů s Příbramska se dá říct, že patří mezi nejpilnější sběrače kovů. Během čtyř let odevzdal do výkupu přes 100 tun převážně měděných kabelů a vydělal tak miliony korun. Jenže jeho nezdaněné příjmy neušly pozornosti finančního úřadu, který mu dodatečně vyměřil téměř čtyřmilionovou daň z příjmu a podal na něj trestní oznámení.

Sedmačtyřicetiletý muž nakonec skončil před příbramským okresním soudem, který ho minulý týden potrestal tříletým vězením s podmíněným odkladem na pět let. Rozsudek je pravomocný. „S obžalovaným jsem uzavřel dohodu o vině a trestu, kterou soud schválil,“ potvrdil státní zástupce Tomáš Holý.

Podle obžaloby prodal do sběrných suroviny v období od roku 2018 do roku 2022 kovový odpad za bezmála 11 milionů. „Státu neodvedl daň ve výši 3,9 milionu korun,“ stojí v rozhodnutí soudu. Odsouzený muž dlužnou částku státu nezaplatil a je nyní v insolvenci.

Odkud pocházel odevzdaný šrot, nechtěl státní zástupce komentovat. Není to ani obsahem schválené dohody o vině a trestu.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours