PŘÍBRAM – Zastupitelé včera schválili cenu vodného a stočného. Cena bude platit s ohledem na končící provozovatelskou smlouvu na kratší období.

Konec roku patří vždy schvalování výše poplatků na následující období. V listopadu zastupitelé projednávali poplatky za odpady, psy a poplatky z pobytu. V prosinci přišlo na řadu projednávání ceny vodného a stočného. V současné době lidé v Příbrami za vodu  platí 101,67 Kč/m3.

„Předložený návrh nepočítal se zvyšováním ceny ze strany města, ovšem počítat se musí se změnou daně, která je v rámci konsolidačního balíčku u této komodity navýšena ze stávajících 10 na 12 %,“ říká starosta Jan Konvalinka. Zastupitelé návrh ceny schválili Cena zůstala stejná, tedy 101,67 Kč/m3, ale po zvýšení DPH bude konečná cena 103,52 Kč/m3.

Vodné a stočné se pravidelně stanovuje na celý následující rok. Tentokrát to bude jinak, cena vody se bude schvalovat na kratší období, do ukončení provozovatelské smlouvy. Vzhledem k tomu, že provozovatelská smlouva s  1. SčV platí jen do konce února 2024. Budou se zastupitelé cenou vody zabývat po vybrání nového či staronového provozovatele vodohospodářského majetku města znovu.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours