BŘEZNICE / PŘÍBRAM – Tři vánoční koncerty si na nadcházející dny připravil Big band Příbram. První se uskuteční v pátek 15. prosince v březnickém kulturním domě, druhý v pátek 22. prosince a třetí v sobotu 23. prosince v příbramském Divadle Antonína Dvořáka. Všechny začínají v 19 hodin.

Za sólisty se představí nová tvář, zpěvák Patrik Šudák a Kateřina Tošnarová. V Březnici se představí ještě ženský vokální kvartet JHK VOICES. V Příbrami zase tradičně dětský pěvecký sbor Canzonetta a nově i sbor který si říká Canzone a je složen právě z bývalých absolventek dětských sborů. To vše díky sbormistryni Jaroslavě Kunické – Halamové. No a nějaké instrumentální sólíčko se taky najde. Na Vaši návštěvu se těší Příbramský Big Band.

Tradice vánočních koncertů příbramského Big bandu sahá až k samotnému založení tohoto tělesa v roce 1980. Zájem o ně je obrovský a i pro samotné členy orchestru je obtížné sehnat vstupenky na koncert.

Udržet tak velké těleso je v dnešní době hodně těžké. „Aby mohlo vůbec existovat, je vždy odkázáno na štědrost nějakého toho mecenáše. My máme to štěstí, že jsme pod ochrannými křídly příbramské radnice, která nám vychází vstříc. Hlavní důvod, proč tahle kapela drží vlastně již třicet let pohromadě, je ale obrovská chuť všech muzikantů zahrát si právě tuto hudbu,“ zdůraznil dirigent.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours