ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM – Český svaz chovatelů, z.s., Základní organizace Rožmitál pod Třemšínem, letos oslaví 40 let od svého založení.

Můžete se s nimi vidět a zároveň vás srdečně zvou na dvě velké kulturní akce , kde budou vystavovat a zároveň ve slavnostním stylu oslaví své krásné jubileum. První akcí je Slavnost královny Johanky dne 22 června a následně Myslivecko – rybářské slavnosti dne 21 září.

Chovatelé čítají 23 členů. Mezi sebou mají jak ženy, tak mladou generaci, což je skvělé pro pokračování úspěchů této organizace. „Zaslouží si velké poděkování i za skvělé reprezentování a dobré jméno pro naše město“, uvedl Aleš Haluska, radní města Rožmitálu a pokračoval:K letošnímu výročí chovatelů přidali v roce 2023 mnoho čestných cen a pohárů z výstav z celé ČR. Některé z nich si připomeňme“:

Přítel Jeníček Karel se zúčastnil klubové výstavy králíků masných plemen v Holicích na moravě a získal na králíka kalifornský havanovitý titul šampion republiky. Přítel Eisenreich Jindřich vystavoval v březnu v Zaječově a přivezl čestnou cenu na králíky činčila malá. Na králíky vídeňský bílý získal pohár za nejlepší kolekci celé soutěže 1. místo.

V srpnu se konala v Sedlčanech okresní výstava odkud přítel Eisenreich Jindřich přivezl dvě čestné ceny na králíky vídeňské bílé a žluté stříbřité. V ten samý měsíc byl velký úspěch mladé chovatelky Katrin Hellerové, která se zúčastnila v Olomouci celostátní soutěže  v odbornosti králíků a získala krásné třetí místo.

Začátkem října byla ve Zdicích okres Beroun výstava, kde byl přítel Eisenreich Jindřich velice úspěšný. Na králíky žluté stříbřité získal čestnou cenu, na králíky vídeňské bílé celkové 2. místo v soutěži a pohár na samce vídeňský bílý s 96,5b. se stal nejlepší králík celé výstavy. Třetí pohár byl za poštovní holub standart, nejlepší holub celé výstavy – šampion.

Konec října byla opět výstava v Zaječově, kde získal přítel Eisenreich Jindřich 2 čestné ceny, jednu na králíky vídeňské bílé a na holuby prácheňský káník. Třetí cenou byl pohár za třetí místo v soutěži na králíky žluté stříbřité.

Dne 4. listopadu se konala klubová výstava králíků masných plemen, kde přítel Jeníček Karel získal na králíka kalifornského titul šampion republiky. Dne 4. a 5. listopadu byla výstava v Blovicích, kde přítel Eisenreich Jindřich získal tři čestné ceny na králíky vídeňské bílé, žluté stříbřité a na holuby poštovní standard. 18. listopadu byla celostátní výstava v Lysé nad Labem, kde přítel Eisenreich Jindřich získal čestnou cenu na králíky vídeňské bílé a na samce vídeňský bílý titul šampion republiky.

Dne 25. listopadu ukončili úspěšnou sezonu naši chovatelé v Kasejovicích okres Plzeň jih a byli velice úspěšní. Přítel Jeníček Karel získal 2 čestné ceny na holuby koburský skřivan a holuby texan. Přítel Eisenreich Jindřich získal čestnou cenu na poštovní holuby standard a pohár nejlepšího králíka výstavy vídeňský bílý – samice 97b. Na této výstavě byl uskutečněn i 1. ročník soutěže králíků stříbřitých. Tuto soutěž přítel Eisenreich Jindřich vyhrál a získal pohár za 1.místo.

„V neposlední řadě považuji za úspěch, že členka, Irina Hellerová složila úspěšně zkoušku na posuzovatele králíků České Republiky a tímto ji velice děkuji za dobrou reprezentaci“, uvedl Aleš Haluska.

„Závěrem bychom rádi poděkovali za významnou podporu i finanční přispění městu Rožmitál pod Třemšínem v čele s panem starostou Mgr. Pavlem Bártlem“, uvedl předseda chovatelů Jindřich Eisenreich.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours