BRDY – Víkend 6.-7.4.2024 je zasvěcený čistotě našich lesů. Na dobrovolníky je připraveno přes třicet tras o celkové délce přes 300 kilometrů.

„Před nástupem turistické sezóny bychom chtěli s pomocí dobrovolníků, ať to jsou jednotlivci, rodiny či skupiny, vyčistit hlavní lokality na Brdech. Za tuto pomoc předem všem zúčastněným děkujeme“ uvedl ředitel brdské divize Vojenských lesů a statků David Novotný.

Akce se již stala každoročním dobrovolnickým mítinkem s podporou facebookové skupiny CHKO Brdy. Pro zájemce jsou připraveny trasy od 5 do 12 kilometrů v unikátní přírodě. Každý zájemce si může vybrat trasu, dle svých preferencí. Můžete si však vybrat kterékoli jiné místo, které je vám nejbližší a uklidit právě tam.

Od 28.3. budou pro zaregistrované zájemce na pěti brdských lesních správách Vojenských lesů (kontakty: https://www.vls.cz/cs/divize/divize-horovice) připraveny pytle a rukavice. Tyto prostředky budou k dispozici i v Infocentru Příbram, Třech Trubkách, Infocentru ve Strašicích, v Míšově, v Lázu a v Malé Vísce. Na dětské účastníky úklidu čeká odměna.

Svoz odpadu zajistí v následujících dnech pracovníci VLS. Na jednotlivé trasy se mohou dobrovolníci hlásit u lesní pedagožky divize VLS Hořovice Lucie Lenghartové na email: Lucie.Lenghartova@vls.cz, nebo na tel.: 737658407. Zpětná cenná vazba pro nás je pořízená fotodokumentace, kterou nám zašlete.

Mapa všech tras je zde: https://mapy.cz/s/kajokemezo

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours