PŘÍBRAM -Ve čtvrtek 9. listopadu vystoupily studentky flétnového oddělení ZUŠ Příbram I, nám. T. G. Masaryka 155 (Magda Slepičková, Eliška Kopecká a Anna Kollerová) na předávání cen vítězům československé putovní výstavy „Má vlast cestami proměn – příběhy domova“.

Akce se konala ve vznešených historických prostorách Valdštejnského paláce a sešli se zde organizátoři, partneři a sponzoři. Pamětní listy předali vítězům loňského ročníku senátorky a senátoři, do jejichž regionu proměna patří. Slavnostní akt doplnilo vystoupení Žesťového souboru Konzervatoře Jana Deyla a hudební vystoupení našich žákyň na flétny a cembalo pod vedením učitelky Elišky Baťové a s cembalovým doprovodem Tetiany Tishchenko. V jejich podání zazněly jak barokní skladby, tak skladba současné slovenské autorky Martiny Bačové. Přítomní ocenili důstojnost a eleganci akce.

Akci byla přítomna i ředitelka školy Petra Havlíková, která v současné době domlouvá se senátorem Petrem Štěpánkem výstavu prací žáků naší školy v Senátu ČR. Vernisáž se uskuteční 12. března 2024.

Lucie Širmerová

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours