STŘEDOČESKÝ KRAJ/ PŘÍBRAMSKO – V souvislosti s celostátní změnou jízdních řádů v neděli 10. prosince 2023 dochází k trvalým změnám jízdních řádů na železnici i na autobusových linkách v rámci systému PID ve Středočeském kraji.

Integrace MHD Příbram do systému PID

Integrace přináší cestujícím především možnost výběru výhodnějšího jízdního dokladu pro jejich cestu v městských i regionálních spojích. V autobusech MHD Příbram bude nově možné využít veškeré jízdní doklady dle Tarifu PID, i nadále zde budou platit stávající jízdní doklady dle Tarifu MHD Příbram. Na regionálních linkách PID po území města Příbram budou také nově platit jízdní doklady dle Tarifu MHD Příbram.

Na linkách 482, 517, 754 neplatí bezplatná přeprava ani jízdní doklady MHD Příbram nahrané na čipové kartě a nelze pro úhradu jízdného použít elektronickou peněženku. Na těchto linkách je možné zakoupit u řidiče dle místního tarifu MHD Příbram pouze nepřestupní papírový jízdní doklad MHD (18 Kč resp. 9 Kč) placený v hotovosti či platební (bankovní) kartou. Na ostatních linkách PID bezplatná přeprava MHD Příbram platí, ale pouze na území města Příbram.

Při nástupu do autobusu cestující při odbavení požádá řidiče, jaký tarif chce pro svou cestu použít (MHD nebo PID) a o jaký typ jízdního dokladu má zájem.

Organizace tras a jízdních řádů MHD je nadále v kompetenci města. Dochází ke změně označení linek v rámci číselné řady linek PID.

Linka 501

  • Šachetní – Milínská – Jiráskovy sady – Dubno,učiliště – Bytíz,věznice

Linka 502

  • Brod,obec – Zdaboř – II.poliklinika – Svatá Hora

Linka 503

  • Svatá Hora – Milínská – Zdaboř – Drkolnov – Březové Hory – Aut.nádr. – Svatá Hora

Linka 505

  • Orlov – Aut.nádr. – II.poliklinika – Lazec – Kozičín

Linka 506

  • Zavržice – Zdaboř – Fialka – II.poliklinika – Aut.nádr. – Koperníkova – Svatá Hora areál

Linka 507

  • Jiráskovy sady – Sázky – Zdaboř – II.poliklinika – Aut.nádr. – Kovohutě – Lhota u Příbramě,točna

Linka 508

  • Svatá Hora – Aut.nádr. – Březové Hory – Drkolnov – Zdaboř – Milínská – Svatá Hora

Linka 565

  • Jiráskovy sady – Sázky – Jesenice

Obce Háje a Dubenec a místní část Příbram-Bytíz jsou nově obsluhovány pouze regionálními linkami PID, především linkou 517. Obslužnost zastávky Bytízvěznice je zajištěna nově vybranými spoji linky 501.

Obec Dubno je nově obsluhována pouze regionálními linkami PID, především linkou 395.

Místní části Příbram-Jerusalem a Příbram-Jesenice jsou obsluhovány především regionální linkou 500 a vybranými spoji městské linky 565.

Do místní části Příbram-Sázky bude kromě regionální linky 500  zajíždět městská linka 565  a vybranými spoji také linky 501 a 507.

V obslužnosti obcí Lhota u Příbramě a Podlesí a místních částí Příbram-Brod a Příbram-Zavržice nedochází k žádným změnám.

Regionální autobusové linky

Nedochází k žádným zásadním změnám v trasách a jízdních řádech linek. Z důvodu optimalizace provozu regionální a městské hromadné dopravy na území města Příbram, která umožní sjednocení tarifní nabídky pro cestující, dochází pouze k dílčím úpravám:

Linka 517

  • zkrácení do zastávky Příbram, aut. nádr. (ranní školní spoj i nadále veden do zastávky Příbram, III. poliklinika)

Linka 531 

  • do zastávky Příbram, Zdaboř, Žežická  spoje vedeny pouze o víkendech a v pracovní dny pouze vybrané spoje, v pracovní dny ve špičkách jsou spoje zkráceny do zastávky Příbram, archiv a v ostatních obdobích do zastávky Příbram, aut. nádr.

Mohlo by se vám také líbit

Více od autora

+ There are no comments

Add yours